En İyi Dedektör Markaları

Metal dedektörleri konusunda ister acemi olun ister profesyonel olun, hedeflerinize ve ihtiyaçlarınıza bağlı olarak mevcut en iyi ürünleri aldığınızdan emin olmanız gerekir. Neyse ki, çoğu kullanıcının ihtiyacına uygun metal dedektörler var, bu yüzden sizin için bir tane bulmakta sorun yaşamazsınız.

Aradığınız metal dedektörün türüne bağlı olarak, çok fazla model vardır. Bu nedenle sizin için en uygun olanı bulmak yorucu olabilir. Ek olarak, bir satın alma kararı vermeden önce akılda tutulması gereken birkaç şey vardır ve bu da bazı durumlarda karar vermeyi zorlaştırır.

Satın alma sürecinizi kolaylaştırmak için satın alabileceğiniz en iyi metal dedektörü markalarını bir araya topladık. Ancak, en iyi ürünleri listelemek, ihtiyacınız olan tüm bilgileri kapsamak için yeterli değildir, bu nedenle, daha iyi bir satın alma kararı vermeniz için dedektör alırken dikkate alabileceğiniz birkaç ipucu da ekleyeceğiz.

 Tüm Metal Dedektörleri Aynı mı?

Daha önce hiç metal dedektörü kullanmadıysanız, ihtiyaçlarınız için hangisinin doğru olduğuna karar vermekte zorlanabilirsiniz. Her metal dedektörünün işi, yer altına gömülü metal kalıntıların varlığını tespit etmek olsa da, çoğu modelin bilmeniz gereken biraz farklı özellikleri vardır.

Metal Dedektörü Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Daha önce de belirtildiği gibi, bir metal dedektörü satın almak, mağazadan herhangi bir modeli seçmek kadar kolay olmayabilir. Kendiniz için mümkün olan en iyi seçeneği seçmek istiyorsanız aklınızda bulundurmanız gereken birçok şey var. Genel olarak, metal dedektörü nasıl kullanacağınıza bağlı olarak bir satın alma kararı vermelisiniz.

Bir metal dedektörü seçmeden önce göz önünde bulundurmanız gereken en yaygın faktörler şunlardır:

  • Zemin Dengesi
  • Hedef Türü
  • Sıklık
  • Duyarlılık
  • Derinlik
  • Ağırlık
  • Bütçe

Altın İçin Bir Metal Dedektörü Satın Almadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?

Araştırmaya başlamadan önce, dikkate alınması gereken birkaç nokta vardır:

  • Çok Yönlülük

Çoğu metal dedektörü belirli bir frekansa ayarlanmıştır. Ancak, bazı metal dedektörleri çok yönlülük konusunda diğerlerinden daha iyi iş çıkarıyor. Gümüş, kutsal emanetler ve nadir cevherler için harika bir altın metal dedektörü arıyorsanız, çoklu frekanslara veya değiştirilebilir kafalara sahip daha çok yönlü bir dedektör arayın.

  • Fiyat

Metal dedektörleri hızla pahalılaşır. Bir metal dedektörü almadan önce, tam olarak ne istediğinizi belirlemek genellikle iyi bir fikirdir. Orada bütçe seçenekleri olsa da, altın arama konusunda ciddiyseniz, gerçek bir madenci sınıfı dedektöre yatırım yapmaya değer olabilir. Daha pahalı dedektörler, değerli altın külçelerinin kaldığı ve diğer mineral birikintileri tarafından atılmayacakları toprağın derinliklerine delmede genellikle daha iyidir. Yine de altın bulmak zor.  Bu nedenle alışverişe başlamadan önce bir bütçe ayırmanızda fayda var.

  • Radar Tipi

Birçok metal dedektöründe radarın kalitesi değişebilir. Aslında, radar teknolojisinin kalitesinin birimin toplam maliyeti üzerinde büyük bir etkisi vardır, bu nedenle burada ileri teknoloji istiyorsanız, metal dedektörünüz için en yüksek tutarları ödemeyi göze alın. Daha iyi radarlar, gömülü nesnenin yoğunluğunu ve boyutunu doğru bir şekilde okuyabilir, bu nedenle bu sizi endişelendiriyorsa, yüksek kaliteli bir radara sahip bir dedektör aldığınızdan emin olun.

Metal Dedektörleri Ne Kadar Derine İner?

Metal dedektörlerinin gittiği derinlik önemli ölçüde değişebilir. Daha ucuz metal dedektörlerinin çoğu, toprağın yalnızca 1 metre altındaki metali bulur. En güçlü dedektörlerden bazıları yerin 3 metre altındaki metal ve altını bulabilir. Daha büyük külçeleri derinde bulmak çok daha kolay olacaktır.

  1. Nokta Makro

Nokta Makro, söz konusu metal dedektörler olduğunda harika bir markadır. Bu şirket, metal dedektörüne ne için ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak geniş bir ürün yelpazesi sunar. Genel olarak Nokta Makro aşağıdaki kategoriler için metal dedektörlere sahiptir :

  • Görüntüleme Sistemleri
  • Derin Hazine Dedektörleri
  • Madeni Para ve Kalıntı Dedektörleri
  • Altın Dedektörleri
  • Sualtı Dedektörleri
  • Teknik Dedektörleri
  • Güvenlik Dedektörleri

Nokta Makro Simpleks

Nokta Makro Simplex, metal tespiti için en güvenilir ürünlerden biri; Bunun nedeni, bu ürünün ekonomik olması, su geçirmez olması ve çoğu toprak türünde oldukça verimli olmasıdır. Bu ürünün en dikkat çekici özelliklerinden biri dört farklı arama modunda kullanılabilir olmasıdır. Su geçirmezlik özelliği ile 3 metreye kadar tamamen su altında kalabilen Nokta Makro Simples teknolojisi, bileşenlerini içeriye gelebilecek her türlü toz ve kir zerreciklerinden koruyor. Ayrıca uygun fiyatlı.

  1. Minelab Metal Dedektörleri

Minelab, üst düzey metal dedektörleri yaratmasıyla tanınan bir markadır. En temel metal dedektörü bile, onu kullandığınız çoğu durumda üstün kılan güçlü özelliklerle doludur. Genel olarak, ürünlerinin son derece iyidir. Bu marka hazine avcılığı, altın arama ve maden çıkarma operasyonlarına odaklanıyor. Minelab altın aramak için verimlidir.

Minelab GPX 5000

GPX 5000, mümkün olan en doğru okumaları yapmanızı sağlayan MPS, DVT ve SETA teknolojisine sahiptir. Aynı zamanda otomatik zemin ayarı içerir, bu da dedektörün çoğu zemin koşuluna kolayca uyum sağlayabileceği anlamına gelir. Ses ayarı ve arkadan aydınlatmalı LCD menüsü gibi tüm ekstra özelliklerin yanı sıra GPX 5000, hedeflerinize bağlı olarak seçebileceğiniz altı farklı önceden ayarlanmış arama modu içerir. Ek olarak, bu arama modlarını ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Minelab Equinox

Minelab Equinox, görmezden gelinmeyecek derecede iyi bir dedektördür. Equinox, piyasadaki en çok yönlü makinelerden biridir. 5 – 40 kHz'lik birden fazla eş zamanlı frekans tepkisi ile bu dedektör, bir moda bağlı kalmadan eski madeni paraları, mızrak uçlarını ve mücevherleri ortaya çıkarırken bir altın parçasına bulabiliyor. Equinox, otomatik ayarların ve manuel ayarlama seçeneklerinin harika bir kombinasyonunu sunar. Dört farklı algılama moduyla, onu kumsal avcılığı için ayarlamak, genellikle altının bulunduğu dağ topraklarında olduğu kadar kolaydır. Ayrıca 8 özel arama profili bulunur ve en sık kullandığınız ayarları kaydetmenize olanak tanır.  LCD ekran, algılama modlarını ve frekansını anında ayarlamanıza izin veren basit kontrollerle her şeyi kolaydır. Ürün yelpazenizi genişletmek için özel aksesuar bobinleri de mevcuttur .

  1. XP Metal Dedektörleri

XP, 1998'den beri faaliyet gösteren bir Fransız metal dedektörü üreticisidir. Kullanıcılara bu kadar uzun süredir metal algılama çözümleri sağlamanın yanı sıra, bu marka XP ORX ve XP gibi yüksek kaliteli ve etkili ürünler yaratmasıyla tanınır.

DP Deus

XP Deus, XP markasının bir çeşididir ve aynı zamanda şu anda satın alabileceğiniz en iyi çok yönlü metal dedektörlerinden biridir. XP Deus'a, XP'nin bir diğer ürünü olan XP ORX'in “Expert” versiyonu olarak bakabilirsiniz. Ayrım, hassasiyet, frekans, zemin dengesi ve daha fazlasını tam olarak kontrol edebildiğiniz için bu ürün piyasadaki en özelleştirilebilir metal dedektörlerinden biri olarak kabul edilir. Ek olarak, XP Deus, metal dedektörünüzde daha fazla ayar yapmanızı sağlayan bir "Uzman Menüsü" sunar. Son olarak, 35 algılama frekansı arasından seçim yapabilirsiniz, bu da onu çoğu metal avı türü için ideal kılar.